Vacant positions

Hogia Ferry Systems grundades 1981 och har lång erfarenhet av att utveckla och stödja bokningssystem för färjetrafik, turism och sjöfrakt. 1987 lanserades det första bokningssystemet på den globala marknaden och med fokus på vår huvudprodukt – BOOKIT – erbjuder vi idag många olika typer av applikationer till våra kunder över hela världen. Bolaget är en del av den svenska Hogia-gruppen som är en familjeägd, självfinansierad programvaruleverantör som fokuserar på IT-lösningar för transport, redovisning och HR. I Vasa finns Hogia Ferry Systems kontor med 27 anställda varav 10 utvecklare.

Tack vare en systematisk bearbetning av marknaden och ett långsiktigt satsande på vår produktportfölj har vi de senaste åren lyckats säkra flera viktiga kontrakt med nya intressanta kunder över hela världen. Därför stärker vi nu vår organisation och söker en:

TEKNISKT LAGD KANONBRA TYP

Hogia Ferry Systems levererar moderna IT-lösningar inom rederibranschen. Hjärtat i vår verksamhet och vår huvudprodukt är vårt bokningssystem BOOKIT som används av 22 rederier runtom i världen och vi är – vilket vi är mycket stolta över – världsledande på marknaden. De flesta i vårt glada och energiska gäng på 30 anställda jobbar på vårt kontor i Vasa, men en del av vårt team jobbar i Sverige och i England.

Vi och våra kunder behöver nu hjälp av dig som är en duktig och driven TEKNISKT LAGD KANONBRA TYP. Vi söker dig:
+ som vill jobba med internationella kunder och alltid leverera ett högt kundvärde.
+ som har en IT-utbildning och besitter kompetens inom programmering, databaser eller systemintegrationer. Du behöver inte kunna allt, det du inte kan får du lära dig hos oss!
+ som har en positiv inställning, klarar av att tänka utanför boxen och vill hjälpa oss att utveckla vår verksamhet.
+ kan obehindrat kommunicera med kunder på svenska och engelska.
+ som vill jobba hårt och däremellan vika dig dubbel av skratt under kaffepauserna.

I Vasa är vi ett team på 27 personer där ungefär hälften jobbar med kundsupport, försäljning och projektledning och den andra hälften med utveckling. Vi på kundsupporten och i projektteamet är fantastiskt duktiga på att skapa och leverera ett högt kundvärde, men det vi saknar mest just nu är en person som är mera tekniskt lagd.

Vi vill att du sitter bland vårt glada kundsupport- och projektteam där du gärna får ha bra humor och klara av att ha många bollar i luften. Du skall fungera som vårt bollplank, men kunna kommunicera med våra programmerare på programmerarspråk. Kanske jobbar du redan idag som utvecklare, men du vill ha mera kundkontakt i ditt jobb? På vår kundsupport- och projektavdelning har vi ofta möten med våra internationella kunder där vi behöver teknisk expertis och det är där vi vill att du stiger in och hjälper oss (kan handla om kundernas webbokning, olika mjukvaruapplikationer, servermigreringar mm). Flera av våra rederikunder jobbar med många olika integrationer till BOOKIT och dessa kunder skulle du antagligen jobba mycket med. Eftersom du skall klara av att jobba med alla avdelningar i vårt företag så måste du vara en initiativrik lagspelare!

Om du känner att dethär låter intressant och du vill hjälpa oss på Hogia Ferry Systems att jobba ännu effektivare och bättre för kundens bästa, skicka in en fritt formulerad ansökan och CV till work@hogia.fi eller via hogiaferrystems.com/work senast 29.05.2019 . För mera information, kontakta Lena Majors (Customer Support Manager), lena.majors@hogia.fi eller +358 50 516 3805.

Ytterligare information om Hogia gruppen finns på www.hogia.se